PUSKÁS AKADÉMIA FC - VIDEOTON FC 0-1 (0-0)

Feczesin a 95. percben döntötte el a megyei rangadót

A 75. perctől emberelőnyben futballoztunk, az őrült ötperces ráadás második percében a hazai csapat előtt adódott ziccer, a lefújás előtt pár másodperccel viszont megszereztük a győztes gólt.

Szombat délután hatodik alkalommal mérkőzött meg az élvonalban csapatunk a Puskás Akadémiával. Az eddigi összecsapásokon a felcsúti együttes mindössze egy pontot szerzett ellenünk. Tavaly ősszel igazán izgalmasra sikeredett Székesfehérváron a két csapat találkozója, a PAFC már 2-0-ra is vezetett, végül azonban mi örülhettünk a 3 pontnak. A Puskás FC ellen 5 sárga lap miatt nem játszhatott Juhász Roland.
Felépült viszont sérüléséből Kovács István és Asmir Suljic is, mindketten ott voltak a kispadon, Kovács pedig csereként pályára is lépett.

Kisebb lehetőségekkel kezdődött a mérkőzés - melyet a helyszínen tekintett meg a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck is - előbb Pölöskei távolról lőtt kapura egy legurított szabadrúgást, majd a túloldalon Sallai sarokkal próbált gólt szerezni, azonban egyik kísérlet sem volt igazán veszélyes. Erre, mármint veszélyes helyzetre, egészen a 20. percig kellett várni, ekkor Pölöskei ívelt a hazai kapu előterébe, Fejes pedig az ötös sarkáról a felső lécre fejelt. Öt perccel később Rudolf lőtt kapu mellé Oliveira beadását követően. A 32. percben Pekár zörgette meg a hálónkat, szerencsére kívülről, ugyanis éles szögből, nagy erővel az oldalhálóba lőtte a labdát. Három perc múlva Pölöskei ívelt egy szabadrúgást a hazai 16-oson belülre, Lang 14 méterről kapura fejelt, Pogacsics a felső léc alól tornázta ki a játékszert.

A második félidő hazai lehetőséggel kezdődött, egy élesen kapu elé belőtt labdáról alig maradt le a hosszú oldalon üresen érkező Pekár. A 65. percben Feczesin lövését védte Pogacsics nagy bravúrral. A következő percekben előbb Sallai, majd Oliveira is megpróbálkoztak a góllövéssel, de mindkét esetben célt tévesztettek a játékosok. A 75. percben Pauljevics, sárga lappal a zsebében, felrúgta Stopirát, amiért megkapta második sárgáját, így az utolsó 15 percet emberelőnyben játszottuk le. Izgalmas utolsó negyedórát láthattunk, jóval többet birtokoltuk a labdát, sokat tettünk a győztes gólért, de csak nem akart megszületni a rendes játékidőben. A 90 perc leteltével négy perces hosszabbítást jelzett a játékvezető.

Az utolsó négy perc felejthetetlenre sikeredett. Előbb Castillion egy gyors kontra végén szerezhetett volna gólt, de Danilovics bravúrral mentett, majd Feczesin fejesét védte Pogacsics. Amikor már a legtöbben elkönyvelték a gólnélküli döntetlent, akkor Haraszti beadását fejelte Feczesin a hazai kapuba, megszerezve ezzel csapatunk győztes gólját.

Jövő héten szerdán az FTC ellen játszunk kupavisszavágót Felcsúton, majd jövő hét szombaton a Haladást látjuk vendégül bajnoki meccsen a Pancho Arénában.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news