Európa egyik legjobb kapusa a Vidié

Mladen Bozsovics négy Eb-selejtező mérkőzésen egy gólt sem kapott, ehhez hasonló teljesítménnyel csupán a fehérorosz Zsevnov büszkélkedhet.

Csapata egyik legjobbja volt Bozsovics a Wembley-ben, Anglia ellen. (Fotó: Action Images)

A hazai és külföldi szaklapok is elismerően nyilatkoztak Mladen Bozsovics kedd esti teljesítményéről, aki a Wembley-ben sem kapott gólt. Ez volt a montenegrói válogatott negyedik Eb-selejtezője és a Vidi kapusa immár 360 perce nem kapott gólt Eb-selejtezőn hazája válogatottjában.
Montenegró eddig Wales, Bulgária és Svájc ellen is 1-0-ra nyert, kedden este pedig az angolok ellen játszottak 0-0-ás döntetlent Bozsovicsék.
Montenegrón kívül csupán Fehéroroszország nem kapott még gólt a négy lejátszott Eb-selejtező egyikén sem. A fehéroroszok kapuját Jurij Zsevnov védi, aki Huszti Szabolcs csapattársa a Zenitben. A nemzeti válogatottban pedig a csapatkapitányi karszalagot is a rutinos kapus viseli. A fehéroroszok Franciaországgal, Romániával, Luxemburggal és Albániával játszottak eddig Eb-selejtező mérkőzéseket.
Fehéroroszország tehát csupán egy vb résztvevővel (Franciaország) játszott, míg Montenegró Svájccal és Angliával is megmérkőzött már, de gólt Bozsovicsnak még egy válogatott sem tudott lőni az Eb-selejtezőn.
A mérkőzést követően így nyilatkozott az angolok szövetségi kapitánya, Fabio Capello:
"Négy-öt tiszta gólhelyzetet alakítottunk ki, de az ellenfél kapusa, Bozsovics minden alkalommal védeni tudott. Soha nem könnyű egy ilyen ellenfél ellen játszani, mint amilyen Montenegró. Betömörültek a saját kapujuk elé, alig jöttek ki onnan, és nagyszerűen védekeztek."

Author: Wéninger Ákos

More news