EL-ellenfeleink hétvégéje

A Basel továbbra is gödörben, a Genk nagy formában, míg a Sporting ismét kikapott, ezúttal a kupában.

Kezdjük a Basellel, hiszen csütörtökön a svájci csapattal találkozunk a Sóstói Stadionban. Nemrégiben edzőt váltott a csapat, most pedig nem sikerült Murat Yakin bemutatkozása a kispadon: a Basel a svájci bajnokság 13. fordulójában a Luzern otthonában vizitelt, és kapott ki 1-0-ra, 16 ezer néző előtt. Az új edző, Yakin legnevesebb klubja játékosként talán a Stuttgart volt, de a Grasshoppers színeiben pályára lépett a Bajnokok Ligájában a Ferencváros ellen is, a nevezetes 3-0-s magyar győzelemmel végződött meccsen.

Vasárnap a Basel a következő összeállításban lépett pályára: Sommer - Ajeti, Kovac (Zoua 75'), Dragovic - Ph. Degen, Yapi, Cabral (Salah 57'), F. Frei, David Degen (Steinhöfer 69') - Streller, A. Frei. Az új edző több helyen megváltoztatta a kezdőt a legutóbbi Európa Liga-találkozóhoz (Basel - Genk 2-2) képest.

A mérkőzés összefoglalóját megtalálja ide kattintva!

A svájciakat egyébként jól ismerhetjük, ugyanis idén januárban, a spanyolországi edzőtáborozásunk során már találkoztunk velük, ahol bizony alaposan megszorongattuk a nagynevű, akkor éppen a Bayern München elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőre készülő svájci együttest.

A Sporting a portugál kupa harmadik fordulójában a Moreirense otthonában lépett pályára vasárnap este, és végül 3-2-re kikapott. A rendes játékidő 2-2-re végződött, a vendégek góljait Rinaudo (8') és Van Wolfswinkel (79') szerezték. Csoportunk másik meccsén, október 25-én este a Sporting látogat majd a Genk otthonába.

Fotó: fcb.ch, krcgenk.be

Author: Gyurina Zsolt

Photo: vidi.hu

More news