TUDÓSÍTÁS

Egygólos vereség az orosz bajnokság tavalyi bronzérmesétől

Kemény, harcos meccsen mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. A második félidőben valamivel többet támadó oroszok egyet ki is használtak.

A második téli edzőtábor második felkészülési mérkőzésére az esteponai szállástól 60 km-re lévő La Cala Sport Centrumban került sor napos időben, 15 Celsius-fokban.

Magas fordulatszámon kezdtek a csapatok, az első lehetőségek előttünk adódtak. Először Gyurcsó beadása után tisztáztak Kovács elől, majd Kovács lekészített labdáját Nikolics lőtte kapura 28 méterről, de egy védőben elakadt a próbálkozás. A 11. percben Mykhalyk lőtt jobbal, 23 méterről, jócskán mellé ment a labda. Egy perccel később Nikolics léphetett ki a baloldalon, éles szögből lőtt, egy védőről szögletre pattant a labda. A 20. percben Gyurcsó szögletét Maréval csúsztatta fölé 6 méterről. Az oroszok is próbálkoztak, de a tizenhatosunk környékén vagy pontatlanok voltak, vagy védőink zártak jól. A 24. percben egy remek kontra után Oliveira került helyzetbe, az utolsó pillanatban csúsztak be elé. A szöglet után Trebotic lövése a blokkról Nikolics elé pattant, aki jobbról a kapu mellé lőtt. Három perccel később Boussoufa szabadrúgása után Corluka fejelt az ötösről, Calatayud nagyot védett, de közben az asszisztens lest jelzett. A 34. percben Denisov balról érkező beadását Niasse fejelte mellé 3 méterről, majd a 44. percben ugyanő lőtt fölé ígéretes helyzetben 8 méterről.

Szünetben nem cseréltünk. Az 52. percben jött az első orosz szöglet, amit Trebotic fejelt ki, a kipattanót Boussoufa lőtte mellé. Két perccel később Kasaev talált a hálónkba 14 méterről, de lesről tette mindezt, a gól érvénytelen volt. Az 54. percben viszont tényleg megszerezte a vezetést a Lokomotiv, Fernandez indult meg befelé a baloldalról, szerelni tudtuk, de pont Boussoufa elé került a labda, aki 10 méterről a léc alá bombázott. (0-1.)

Négy perccel később a gólszerző ívelt a kapunk elé egy szabadot jobbról, Niasse kapásból fölé lőtt. A 62. percben hatot cseréltünk, Ivanovszki, Feczesin, Sándor, Stopira, Álvarez és Heffler jöttek be, Nikolics, Maréval, Oliveira, Simon, Kovács, Gyurcsó mentek le. A 68. percben Boussoufa szögletét Samedov lőtte kapura kapásból, egy játékos még beletette a fejét, nagyot kellett védenie Calatayudnak. A szöglet után Tasarov fejelt alig mellé 7 méterről. A 71. percben újabb moszkvai helyzetet láthattunk, Boussoufa lépett ki ziccerben, Calatayud bravúrral védte lövését. A 73. percben Ivanovszki is nagy helyzetben mehetett volna a kapu felé egyedül, de les miatt megállította a támadást a játékvezető. A vége előtt több lehetőségünk is adódott, először Ivanovszki szerzett labdát a középpályán, vezette 30 métert, majd 25-ről, ballal próbálkozott, Guillherme védett, aztán Heffler beadását Álvarez fejelte kapura, de Feczesin érintésével mellé ment a labda.

Az eredmény már nem változott, a Lokomotiv Moszkva 1-0-ra győzött. Következő felkészülési mérkőzésünket a Dinamo Kijev ellen játsszuk szombaton délután.

 

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news