TUDÓSÍTÁS

Egygólos előnnyel utazhatunk a prágai visszavágóra

Szabó találatával már az első félidőben kialakult a végeredmény a Dukla ellen.

8000 néző előtt kezdődött csapatunk UEFA Kupa-szereplése a Sóstói Stadionban, ahol a csehszlovák Dukla Praha csapatát fogadtuk.

Mi kezdtünk jobban Novath kétszer is helyzetbe került a 10. és a 12. percben, először egy védő állta útját, majd az ötösről fejelt fölé. A prágaiak jobbára védekeztek, ezt viszont jól csinálták a válogatott Rada és Fiala vezérletével. A 37. percben azonban ők sem tudtak segíteni, Májer Csongrádihoz passzolt, csapatkapitányunk középre adott, Szabó átvettea labdát és látta, hogy Stromsik kimozdult, így azonnal lőtt a jobb sarokba, a kapus lábbal hozzáért, de így is gól született. (1-0.)

Néhány perccel később Vadász lövése ment kevéssel mellé, majd a félidő zárásaként Koszta mutatott be szép védést, Rada 20 méterről leadott lövését ütötte szögletre. Egygólos Vidi-vezetés mellett mehettek pihenni a csapatok.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első befejeződött, vagyis Koszta-védéssel, ezúttal Viger bombáját hatástalanította kapusunk. A csehszlovákok magasabb fokozatra kapcsoltak, de komoly helyzetet így sem tudtak kialakítani, igaz, mi sem jutottunk el gyakran Stromsik kapujáig. A legnagyobb lehetőségünk a 75. percben adódott, amikor Novath lőtte kapura Vadász beadását, a vendégek kapusa nagyot védett. A 86. percben közel állt a Dukla az egyenlítéshez, Vizek 12 méteres lövését hárította Koszta, a kipattanóra Vana érkezett és 5 méterről a kapufát találta telibe.

Kihúztuk kapott gól nélkül, Szabó révén pedig az előny is megvolt, így valamivel kedvezőbb helyzetből várhattuk a visszavágót ellenfelünknél, de tudtuk, pokoli nehéz 90 perc vár ránk a Na Julisce Stadionban október 2-án, és ez így is lett.

 

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news