PMFC-MATIAS - VIDEOTON FC 1-1 (1-0)

Döntetlen idegenben a Ligakupa negyeddöntő első mérkőzésén

Milan Perics góljára Nikolics válaszolt, a játék képe alapján igazságos döntetlen született.

Néhány héttel ezelőtt a bajnokságban 1-1-es döntetlent játszottunk a PMFC otthonában. Ezúttal mindkét csapat teljesen más felállásban lépett pályára. Nálunk ott volt a kezdőben a Vidi II csapatkapitánya, Tar Zsolt és a hétvégén a Vidi II-ben gólt szerző Lupeta is. A hazaiaknál pedig kezdőként lépett pályára a Vidi kölcsönjátékosa, Milan Perics is.

A PMFC kezdte jobban a találkozót, az első percekben James és Rácz is helyzetbe került. A folytatásban fokozatosan átvettük a mérkőzés irányítását. Előbb Lupeta próbálkozott 18-ról, majd Álvarez lövését védte bravúrral a pécsiek hálóőre. A 27. percben Rácz került nagy helyzetbe, közeli, nagy erejű lövése azonban kapu fölé szállt. Két perccel később Vinícius mellett került a földre Városi a 16-osunkon belül, a spori pedig a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Milan Perics állt, azonban Tujvel nagy bravúrral hárította a büntetőt. Öt perccel később azonban a Vidi kölcsönjátékosa már túljárt Tujvel eszén, egy szóló végén közelről lőtt a kapunkba Perics (1-0). A 44. percben Álvarez lövését védte óriási bravúrral Helesfay.

A második félidő elején James fejelt röviden haza, a labdára Nildo csapott le, azonban a hazai kapus jó ütemben mozdult ki kapujából, így a labda végül elakadt benne. Az 51. percben az egyik pécsi védő ütközött Nikoliccsal a 16-oson belül, támadónk a földre került, a játékvezető pedig továbbot intett. A következő percekben pécsi helyzeteket láthattunk. Előbb Rácz közeli lövésébe lépett bele Tar, így a labda végül szögletre pattant, majd az 58. percben James beadását sarkalta alig kapu mellé Perics. A 61. percben Nikolics és Álvarez szép összjátékát követően Nikó lőtte ki a hosszú alsó sarkot mintegy 8 méterről (1-1). Az utolsó percekben mindkét csapat előtt adódott még gólszerzési lehetőség, újabb találat azonban nem született, így a Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén 1-1-es döntetlen született. A visszavágót két hét múlva, Székesfehérváron rendezik meg.

Csapatunk játékosai, valamint a szakmai stáb tagjai külön köszönetüket fejezik ki azoknak a Vidi-szurkolóknak, akik a mai napon is elkísérték a csapatot, és végig sportszerűen szurkoltak a Vidinek.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news