WOLFSBERGER AC - VIDEOTON FC 2-1 (1-1)

Délelőtt edzés, délután meccs - vereség a Wolfsberger AC ellen

A frissebben futballozó osztrák csapat 2-1-re nyert ellenünk első felkészülési mérkőzésünkön.
 

Szerda késő délután lejátszotta első nyári felkészülési mérkőzését Ausztriában a Vidi. Ahogy azt korábban Trebotics is elmondta honlapunknak, ezúttal még nem az eredményen volt a fő hangsúly. Ráadásul délelőtt még igen kemény edzésen vettek részt a játékosok, így egyáltalán nem volt meglepő, hogy az osztrákok valamivel frissebben futballoztak a 90 perc során.

A Puskás Akadémiától kölcsönbe érkező Braniszlav Danilovics - aki a mai napon ünnepelte születésnapját -  a kezdőcsapatban mutatkozott be együttesünkben. Hat percet kellett várni az első lehetőségre, ekkor Jacobo lőtt 18 méterről alig kapu fölé. A folytatásban kiegyenlített játékot láthattunk, de valamivel többet volt a labda az osztrák csapatnál. A 20. percben Jacobo felpörgette magának a labdát, majd 15 méterről kilőtte a hosszú sarkot (1-0). Ebben a játékrészben mi főleg pontrúgásokból, szögletekből tudtunk helyzeteket kialakítani, azonban a 37. percben egy gyors kontra végén sikerült Feczesin Róbertnek egyenlítenie (1-1). Szinte a középkezdés után ismét megszerezhette volna a vezetést a Wolfsberger, de Silvio De Oliveira 14 méterről kapu mellé lőtt.

A szünetben a Wolfsberger vezetőedzője a gólszerző Jacobon kívül minden játékosát lecserélte, míg Bernard Casoni négyet cserélt a félidőben. Bemutatkozott a Vidiben Pátkai, de szintén ott volt a pályán Sejben Viktor is, aki a Vidi második csapatától érkezett. A frissebben mozgó osztrákok kezdték jobban ezt a játékrészt, és az 59. percben újabb gólt sikerült szerezniük, a góllövő Trdina volt (2-1). A 65. percben újabb öt játékos állt be a csapatunkba, vagyis egyedül csupán Kovács István töltött 90 percet a pályán. Bemutatkozott az első csapatban Gábor Péter és Havasi Dániel is, akik tavaly szintén a Vidi II-ben játszottak - utóbbi labdarúgó NB III-as gólkirály lett 2015-ben, és három percre volt csupán szüksége ahhoz, hogy gólhelyzetbe kerüljön, lövését azonban nagy bravúrral védte a Wolfsberger kapusa. Szintén debütált együttesünkben a válogatott egyik védője, Lang Ádám, illetve az utolsó 25 percben kaptak játéklehetőséget azok is, akik júniusban a magyar válogatottban szerepeltek, azaz Juhász, Szolnoki és Simon.
Az utolsó percekben mi uraltuk a játékot, sokat tettek játékosaink az egyenlítésért, ez azonban végül nem sikerült.

Legközelebb szombaton délután játszunk felkészülési mérkőzést, akkor Szlovéniában lépünk pályára, ellenfelünk pedig Ivanovszki korábbi román csapata, az FC Astra Giurgiu lesz.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news