Bravúros döntetlen a Chelsea ellen, de sajnos a továbbjutás elmaradt

Együttesünk óriási meccsen, 2-2-re végzett Budapesten az angol sztárcsapat ellen, a BATE viszont nyert Szalonikiben, így a csoport harmadik helyén végeztünk.

A MOL Vidi FC csütörtök este 18:55-ös kezdettel a Chelsea FC ellen fejezte be szereplését az Európa Liga 2018-19-es szezonjának csoportkörében. A hatodik játéknap előtt együttesünknek még reális esélye volt a kupatavasz megélésére - ez utoljára a DVSC-nek sikerült 15 éve.

Marko Nikolics ugyanazt a 10 mezőnyjátékost nevezte a kezdőbe, amelyik Londonban is kezdett a Chelsea ellen, csupán a kapuban történt változás, az októberi találkozót sérülés miatt kihagyó Kovácsik nevével kezdődött ezúttal a Vidi összeállítása. Sarri mester ellenben négy helyen is változtatott az október eleji kezdőcsapatán, de így is bombaerős együttessel kellett megküzdenie a Vidinek. Bekerült a kezdőcsapatba a két hónapja győztes gólt szerző Morata, a több mint tucatnyi szögletet elvégző Willian, a BATE ellen korábban mesterhármast jegyző Ruben Loftus-Cheek, valamint a spanyol világbajnok Cesc Fàbregas is. 

Nem kezdtük megilletődötten a meccset, a közel 20.000 néző a 4. percben egy szép Milanov-Huszti-Nikolov összjáték végén tapsolhatott, macedón játékosunk lövése nem sokkal kerülte el a londoniak kapuját. Öt perccel később Milanov remek beadásáról maradt le a középpen érkező Scsepovics. A 18. percben aztán hátrányba kerültünk - igaz nem a Chelsea ellen, hanem a BATE-val szemben a továbbjutást illetően. A fehérorosz bajnokcsapat ugyanis vezetéshez jutott a PAOK otthonában, így a mi meccsünk eredményétől függetlenül ebben a pillanatban ők álltak továbbjutásra. 

A 30. percben aztán a pályán is hátrányba kerültünk, Williannel szemben szabálytalankodtunk 20 méterre a kapunktól, a sértett pedig a bal sarokba csavarta a szabadrúgást (0-1). Nem vezettek azonban sokáig a kék-fehérek, a 32. percben ugyanis Huszti szöglete után Ampadu fejelt a saját kapujába - öngól (1-1). 

Tíz perccel később Fiola beadása megtalálta Scsepovicsot, aki Negohoz játszott, ő egyből a bal alsóba lőtt volna, de Caballero hatalmasat mentett! A másik meccsen ugyanebben a percben a BATE tovább növelte az előnyét, sőt a szünetig újabb gólt szereztek, így mi 1-1-es döntetlennel vonulhattunk az öltözőbe, de nem örülhettünk, hiszen a bravúrra - a Chelsea elleni pontszerzésre - ugyan minden esélyünk megvolt, ugyanakkor a továbbjutásra már nem sok maradt. 

A második félidő elején Huszti sarokrúgása Stopirát teljesen üresen találta, de balhátvédünk ziccerben célt tévesztett! Az 56. percben megszereztük a vezetést: Milanov vezette fel a labdát és ballal remekbe szabott keresztlabdát löbbölt Negóhoz, francia játékosunk kapásból bombázott a léc alá (2-1)!

Pár perccel később a PAOK szépített, majd 25 perccel a vége előtt emberelőnybe is került a görög együttes, de még mindig két gól kellett volna ahhoz, hogy mi jussunk tovább, és persze a Chelsea is igyekezett gólt, gólokat szerezni ellenünk. 

A 68. percben Emerson éles beadása Giroud-ról pattant a kapunk mellé, majd egy perccel később Fábregas emelt Giroud irányába, aki ballal, kapásból lőtt a léc fölé. A 71. percben Hudson-Odoi lövését védte Kovácsik. Ezekben a percekben nagyon nyomott a Chelsea, de hősiesen védekeztünk, Görögországban azonban nem változott az eredmény, a hátralévő idő pedig vészesen fogyott. 

A 75. percben Giroud végzett el egy szabadrúgást 21 méterre a kapunktól, a francia támadó pedig óriási gólt lőtt a jobb felsőbe (2-2). 

Támadásban maradtak a vendégek, Stopira és Kovácsik is nagyot mentett egy-egy helyzetnél, a máik oldalon Nego ígéretes beadását fejelte ki Christensen. A végén 3 perc ráadás következett, de több gól már nem született. 

Csapatunk remekül küzdve, 2-2-es döntetlent ért el a világ egyik legjobb együttese ellen, ez azonban nem volt elég a továbbjutáshoz, a BATE ugyanis 3-1-re győzött Szalonikiben, így a Chelsea mögött ők léptek a legjobb 32 közé. A kupaősz így is rengeteg élményt adott a Vidi-szurkolóknak és minden magyar fociszeretőnek: 7 ponttal a csoport harmadik helyén végeztünk, kétszer legyőztük a PAOK-ot, döntetlent játszottunk a Chelsea-vel, büszkék lehetünk játékosainkra! Szép volt, fiúk!

Author: Molvidi.hu

Photo: molvidi.hu

More news