EL, OTP BANK LIGA, NB II, NB III

Az ősz meccse vár ránk csütörtökön

Az ősz utolsó előtti Európa Liga- és bajnoki mérkőzése következik, a Puskás Akadémia otthon a Baja ellen, a Vidi II Százhalombattán fejezi be a szezon első felét a hétvégén.

UEFA Európa Liga, G csoport 5. mérkőzés

2012. november 22. (csütörtök), 19 óra: Videoton FC - KRC Genk (TV: STORY4)

Csütörtök este az idei Európa Liga sorozat legfontosabb mérkőzése vár csapatunkra, hiszen ha legyőzzük a Genk gárdáját a Sóstói Stadionban, a másik mérkőzés (Basel - Sporting) és az utolsó forduló eredményeitől függetlenül továbbjutunk a csoportból a legjobb 32 közé, amilyen bravúrt még nem ért el magyar klubcsapat. (A 32 közé természetesen jutott be magyar gárda, például 2003-ban a Debrecen az UEFA-kupában, de sem Bajnokok Ligája, sem Európa Liga csoportkört nem élt még túl hazai együttes korábban.) Jelenleg a belgák vezetik a csoportot 8 ponttal, mi a második helyen állunk 6 ponttal, a Basel 5, a Sporting 2 pontot gyűjtött az eddigi négy forduló alatt. Amennyiben még nem rendelkezik jeggyel a mérkőzésre, ide kattintva tájékozódhat a vásárlási lehetőségekről, ugyanis ha valamikor, akkor most tényleg igaz, minden szurkolóra szükség lesz csütörtökön!

OTP Bank Liga 16. forduló

2012. november 25. (vasárnap), 18 óra 30 perc: Lombard Pápa - Videoton FC (TV: SPORT2)

Pécsen elért döntetlenünkkel pontszámban beértük a tabellán a tavalyi bajnok Debrecent, akik csak több győzelmüknek köszönhetően állnak a harmadik helyen, míg mi a negyedik pozícióból várjuk 2012 utolsó előtti bajnokiját. A hétvégén szintén ikszelő Pápához látogatunk vasárnap, akik Zsivóczky Gyula vezetőedző érkezése óta (a 7. fordulóban ült először a Lombard kispadján) kilenc mérkőzésen háromszor nyertek, háromszor játszottak döntetlent és háromszor kikaptak. Az első fordulóban 1-1-es eredmény született Sóstón.

NB II. Nyugati csoport 15. forduló

2012. november 24. (szombat), 13 óra: Puskás Akadémia - Bajai LSE

Benczés Miklós csapata a hétvégén újra győzött, így az utolsó forduló előtt négy pontos előnnyel vezeti az NB II Nyugati csoportját. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Puskás Akadémia már mindenképpen őszi bajnoknak tekinthető, ami elképesztően bravúros eredmény a fiatal gárdától. Szombaton a tabella utolsó helyén álló Baját fogadják Felcsúton, akik mindössze kétszer tudtak nyerni tizennégy forduló alatt, legutóbb hét fordulóval ezelőtt, október elején.

NB III. Duna csoport 15. forduló

2012. november 24. (szombat), 13 óra: Százhalombattai LK - Videoton FC II

A Vidi II szabadnapos volt az elmúlt hétvégén, egyébként a harmadik helyen áll az NB III Duna csoportjában, öt ponttal lemaradva az éllovas Budaörstől. Utolsó őszi bajnokiján a tizedik Százhalombattához látogat Komjáti András csapata és amennyiben győz, a Jászapáti pedig nem tud nyerni, második pozícióból várhatja a tavaszt.

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news