ELLENFÉL-LES

A Vidi ellen debütál bajnokin a Honvéd kispadján az új vezetőedző

A fővárosi együttest, akik nem a várakozásoknak megfelelően szerepeltek eddig az idei bajnokságban, a múlt hétvége óta Csábi József irányítja.

A Budapest Honvéd a kilencedik helyen fejezte be az előző szezont, immár a korábban 2 évig vezetőedzőként dolgozó Marco Rossi nélkül, hiszen az olasz mester a 26. forduló után lemondott. Helyét Simon Miklós pályaedző vette át a szezon végéig, aki pont a Vidi ellen mutatkozott be (nem a legsikeresebben, Stopira góljával ugyanis 1-0-ra nyertünk).

Júniusban a játékosként Vb-t és BL-t nyerő Pietro Vierchowod lett a piros-feketék vezetőedzője. Ugyan a Dunaújváros elleni szezonnyitón 3-0-ra nyertek, utána három vereség következett. Az ötödik fordulóban aztán a Puskás Akadémiát, a hetedikben a Haladást győzték le, azóta azonban öt bajnokin mindössze 1 pontot szereztek, így az olasz szakember lemondott. Utódját hamar megtalálták a Nyíregyházától távozó Csábi József személyében, aki a Vidi ellen debütálhat a bajnokságban. Első mérkőzésén már túl van a Honvéd kispadján, szerdán a Ferencvárossal találkozott csapata a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében és végül büntetőkkel kiesett.

Az OTP Bank Ligában a kispestiek a tizenkettedik helyen állnak, 9 gólt rúgtak és 15-öt kaptak. Legeredményesebb játékosuk az eddig 3 találatig jutó, guineai Youla Souleymane.

Legutóbb 2013 októberében járt a Honvéd a Sóstói Stadionban és akkor 2-1-re nyerni tudtak.

 

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news