ELLENFÉL-LES

A szezon egyik meglepetés-csapata ellen játsszuk a bajnokság utolsó meccsét

A Ligakupa-győzelem mellett ezüstérmet szereztek a Magyar Kupában a miskolciak, és biztos, hogy indulnak az Európa Ligában.

Nem kezdte jól a szezont a nyáron nagy változásokon keresztülmenő miskolci együttes. A korábban a Kecskemétet és Paksot is irányító vezetőedző, Tomiszlav Szivics az első négy fordulóban egy vereséget és három döntetlent ért el új csapatával, és ekkor még a tabella 13. helyén álltak a piros-fehérek. Ezt követően azonban olyan sorozatot produkáltak Elek Ákosék, amilyet még sosem láttak a diósgyőri drukkerek. Zsinórban hét bajnokit nyertek meg - ezzel új klubrekordot állítottak fel - ráadásul ezen a hét mérkőzésen még gólt sem kaptak! Az óriási menetelés eredményeként a 11. fordulót követően már a tabella második helyén tanyázott a DVTK.

A tavaszi szezont végül a negyedik helyről kezdték a miskolciak, idén azonban már közel sem volt olyan kiegyensúlyozott a piros-fehérek bajnoki teljesítménye, mint ősszel. Ráadásul meglepő hazai vereségekbe is beleszaladtak (DVTK - Puskás 2-3, DVTK - Paks 0-4). A ma délutáni meccset az ötödik helyről várják Gosztonyiék. Előrébb már nem léphetnek a tabellán, azonban ha kettő, vagy annál több góllal kikapnak, akkor a 6. helyre csúsznak vissza, hiszen ugyanannyi pontjuk van, mint a Haladásnak, a gólkülönbségük pedig csupán egy góllal jobb, mint a szombathelyieké.

A DVTK - története során első alkalommal - megnyerte az idei Ligakupát, éppen bennünket legyőzve a döntőben. Ráadásul a Magyar Kupában is ők búcsúztattak minket, végül egészen a döntőig meneteltek, ahol nagy csatában, 11-esekkel maradtak alul az Újpesttel szemben. A kupaezüst azonban így is biztossá tette, hogy a DVTK indulhat az Európa Ligában, ugyanis az Újpest nem kapta meg az induláshoz szükséges UEFA-licencet.

A piros-fehérek trénerét, Tomiszlav Szivicset az MLSZ fél évre eltiltotta egy korábbi interjúja miatt, így ő biztos nem ülhet ma le a miskolci csapat kispadjára.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news