KONFERENCIA LIGA

A Sumqayit FK ellen játszunk a KL 2. selejtezőkörében

Az UEFA szerda délutáni sorsolásán eldőlt, hogy azeri ellenféllel szemben lépünk pályára július 25-én és július 31-én. Idegenben kezdjük a párharcot.

Szerdán 14 órától, az UEFA nyoni székházában sorsolták ki az UEFA Konferencia Liga második selejtezőkörének párosításait. Együttesünk kiemeltként várta a sorsolást, reggel pedig a lehetséges ellenfeleink listája is nyolc csapatra szűkült.

A délutáni sorsoláson eldőlt, hogy 2022 nyarához hasonlóan idén is azerbajdzsáni ellenféllel szemben kezdjük meg nemzetközi kupaszereplésünket, ellenfelünk a Sumqayit FK lesz. A párharc első mérkőzését idegenben játsszuk július 25-én, a visszavágóra Sóstón, (frissítés) július 31-én kerül sor.

Az oda- és visszavágó pályaválasztói jogának esetleges felcseréléséről június 20. (csütörtök) 18 óráig tájékoztatja az UEFA az érintett klubokat, míg a pontos kezdési időpontok véglegesítése június 26-ig fog megtörténni.

A 2010-ben alapított Sumgayit stadionja Székesfehérvártól autóval 3274 kilométerre található. A 2023/2024-es szezonban negyedikként záró csapat egy éve költözött új stadionba, korábbi, 1500 fő befogadására alkalmas arénája helyett már egy tízezresben játssza hazai mérkőzéseit. Legjobb eredményük a 2020/2021-es szezonban elért harmadik hely, van hat válogatottjuk (két azeri, egy-egy pakisztáni, burundi, csádi és észt), és a keretük közel felét külföldi játékosok alkotják.

Transfermarkt becsült érték: 9,03 millió euró
Stadion: Új Sumgayit Stadion, 10 000 férőhelyes
UEFA-koefficiens: 4.025

Author: Óházy Bálint

Photo: fehervarfc.hu

More news