VIDEOTON FC - PUSKÁS AKADÉMIA FC 3-0 (1-0)

A Puskás ellen folytatódott a Vidi rekordsorozata

Nikolics újabb csúcsot döntött meg és végleg beírta a nevét a Vidi történelmébe, Gyurcsó pedig úgy szerzett gólt, ahogy korábban még egyszer sem az élvonalban - megállít6atlanul robog előre a Vidi!

Harmadik alkalommal találkozott a két csapat az élvonalban. Együttesünk a PAFC elleni korábbi két győzelmet követő harmadik, az őszi szezonban pedig a hatodik fordulóban sorozatban a hatodik sikeréért küzdött.

Már a második percben gólt szerezhettünk volna, Gyurcsó adott szép labdát Nikolicsnak, csatárunk egyből kapura tekert, azonban Danilovic hatalmas bravúrral védett. Négy perccel később Harsányi rántotta le Juhászt a 16-oson belül, Kassai pedig a büntetőpontra mutatott. Az ítéletvégrehajtó Nikolics a kapu bal oldalát vette célba, de Danilovic óriási védéssel a kapufára tolta a labdát, így tehát még várni kellett az újabb klubtörténelmi jelentőségű Nikolics-gólra. A 25. percben aztán mezőnyfölényünk góllá érett. Szolnoki indította a jobb szélen Oliveirat, aki középre passzolt, Gyurcsó pedig 4 méterről a kapuba fejelt.  Ez volt "Gyurma" első fejes gólja az NB I-ben! (1-0).

A 27. percben megfogyatkoztak a vendégek, Kelic hátulról, nagyon csúnyán szállt bele Kovácsba, villant is azonnal a második sárga lap. A 35. percben Gyurcsó fejelt egy labdát Nikolics elé, csatárunk 16 méterről remek mozdulattal emelte át a játékszert a kint álló felcsúti kapus fölött, sajnos azonban a labda néhány centivel a kapu fölé szállt. Egy perccel később Stopira beadását Vinícius fejelte közelről kapura, Danilovic hatalmas bravúrral védett. A 42. percben Kovács ugratta ki Nikolicsot, Tamás Márk a 16-oson belül azonban nagyszerű ütemben csúszott be, és szerelte csatárunkat.

A második félidőt két távoli lövés vezette fel, előbb Gyurcsó próbálkozott, majd Sándor György, azonban mindkét lövés célt tévesztett. A 64. percben Kovács kapott szép labdát, külsővel gyönyörűen tekerte el a vendégek kapusa mellett, Szélesi azonban a gólvonalon óriásit mentett. A 68. percben Gyurcsó beadását pörgette kapu mellé öt méterről Szolnoki. A 70. percben Gyurcsó labdájával Nikolics iramodott meg, majd higgadtan kilőtte a rövid alsó sarkot. Nikó ezzel klubtörténelmet írt, korábban soha egyetlen Vidi-játékos sem volt eredményes zsinórban 7 bajnoki meccsen (2-0).

Hat perccel később ismét Gyurcsó és Nikolics pillanatai következtek: Gyurcsó a 16-os sarkáról adott középre, a berobbanó Nikolics pedig a kapuba juttatta a labdát (3-0). Az utolsó percekben újabb helyzet már egyik kapu előtt sem alakult ki, megérdemelten nyertünk 3-0-ra.

Csapatunk tovább folytatja remek sorozatát, hatodik bajnoki mérkőzésén hatodik győzelmét szerezte Joan Carrillo együttese úgy, hogy az öt hazai meccsen egyszer sem szereztünk három találatnál kevesebbet, és 17-2-es (!) gólarányt alakítottunk ki.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news