ELLENFÉL-LES

A másodosztály dobogójáért küzdő Vác lesz az ellenfél a Magyar Kupában

A Pest megyei gárda több egykori Vidi-játékossal a soraiban fogadja csapatunkat a legjobb 16 közé jutásért vívott találkozón, a III. Kerületi TVE pályáján.

Az őszi félidény legnagyobb rangadója vár a Vidire szombaton, hiszen a második helyezett Ferencvárosi TC otthonába látogatunk. Előtte azonban a Magyar Kupában érdekelt csapatunk, ahol szerdán 12 órás kezdettel a legjobb 16 közé jutásért a másodosztályban élcsapatnak számító Vác FC látja vendégül együttesünket a III. Kerületi TVE pályáján.

A Pest megyei gárda (klubunkkal közös) történelmét a sorsolást követően már bemutattuk a vidi.hu-n, akkor 14 fordulót követően az 5. helyet foglalták el az NB II tabelláján. Az azóta lejátszott 5 mérkőzésen 2 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség volt ellenfelünk mérlege (legutóbb 2-0-ra kaptak ki a Dorogtól), amelynek köszönhetően tökéletes holtversenyben állnak az 5. helyen a Nyíregyházával. Bár az MTK-Kisvárda kettős előnye jelentősnek mondható, a váciak a dobogó legalsó fokáért közvetlen versenyben vannak, hiszen a 4. Békéscsaba 1, a 3. Cegléd csak 2 pont távolságra van tőlük.

A házi gólkirály 8 találattal az egykor a 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmes támadó, Balajti Ádám, akit a váci nevelésű Zsolnai Richárd követ 5 góllal. Érdekesség, hogy az együttes 27 gólját mindössze 8 játékos szerezte Asszisztok terén is a Balajti-Zsolnai duó dominál, mindketten ötszöt-ötször szolgálták ki a társakat, illetve egymást.

Csapatuk rendkívüli állandóságot mutat: az egykori Siófok-tréner, Horváth Károly vezetőedző ugyanis nem kevesebb mint 6 játékost állított csatasorba az összes eddigi bajnokin (Halasi Péter, Kákonyi Dániel, Hegedűs Csaba, Tóth Gergely, Nagy Richárd és Szabó Normann).  Összesen 18-an képviselték a váci színeket az NB II-ben 2017-18-ban.

Ami a Magyar Kupát illeti, a Vác FC hozzánk hasonlóan két találkozón van eddig túl: a Nagyatádot 2-0-ra, a Salgótarjánt 1-0-ra győzték le idegenben. Mindkét összecsapást az az Abu Attila védte végig, aki székesfehérvári származásúként 11 és 14 éves kora között a Vidinél nevelkedett. Ebből a szempontból a piros-kékek kezdőkapusának számító Halasi Péterrel sem "nyúlhatnak mellé", hiszen ő is klubunk nevelése: egyévnyi kölcsönidőszakot leszámítva 2003 és 2011 között folyamatosan a játékosunk volt, mi több, 17 évesen, 2007-ben már az NB I-es csapatunk kispadján ülhetett. A bajnoki debütálás Halasi számára az első keretnél végül nem sikerült, de a Ligakupában több alkalommal is védte kapunkat, illetve évekig volt a Vidi II első számú hálóőre.

A harmadik fehérvári kötődésű labdarúgó a Vác keretében Havasi Dániel, aki az NB III-ban összesen 27-szer volt eredményes színeinkben, 2014-15-ben (a feljebb már említett Zsolnai előtt) a gólkirályi címet is elhódította ebben az osztályban.

A Vác keretének tagja a teljesség igénye nélkül még Búrány Zoltán (116 NB I-es meccs), Rása Gergő (29 NB I-es meccs), Görgényi Dávid (9 NB I-es meccs) és Hegedűs Csaba (18 NB I-es meccs) is.

Author: Guber Péter

Photo: vacfc.com

More news