TUDÓSÍTÁS

A második helyen álló MTK ideiglenes otthonában is győzni tudott a Vidi

A belázasodott Nikolics Nemanja helyén játszó Feczesint előbb kiállítást érően tudták csak megállítani, a hajrában pedig támadónk védhetetlen fejessel döntötte el a három pont sorsát. A bajnokság kétharmadánál 9 pont az előnyünk a tabell

Borult időben, 7 Celsius-fokban, nem túl jó talajú pályán kezdődött az MTK elleni rangadó a kék-fehérek ideiglenes otthonában, a Bozsik Stadionban. Csapatunkból Juhász Roland sérülés, Nikolics Nemanja és Sándor György betegség miatt hiányzott.

A 6. percben Kovácsot buktatták a kaputól 19 méterre, a szabadrúgást Gyurcsó vállalta el, a sorfalról kipattant a labda. 3 perccel később Gyurcsó labdájával Feczesin lépett ki, jobbról középre adott, Vukmir azonban tisztázott. A 10. percben Horváth Zsolt lépett ki nagy helyzetben, majd kicsit jobbról, Vinícius szorításában, a jobb alsó mellé lőtt. Egy perc múlva Csiki balról cselezett befelé, 24 méterről lőtt, Calatayud nagyot védett. A 17. percben Kovács indította szépen Feczesint, aki jobbról, laposan adott középre, de Vukmir menteni tudott az érkező Oliveira elől. A 24. percben Gyurcsó szöglete után egy lecsorgó labdát Vinícius lőtt fölé 11 méterről.

A félidő közepén szép gesztust hallhattunk a vendéglátók részéről: válogatott védőnknek, a műtét után lábadozó - a lelátón helyet foglaló - Juhász Rolandnak, aki az MTK saját nevelésű játékosaként lett profi labdarúgó, mielőbbi gyógyulást kívántak a hangosbemondón keresztül.

A 26. percben Gyurcsó kapott szép indítást, kissé kisodródva, jobbról lőtt, fölé ment a labda. Két perccel később Gyurcsó ívelt a hazaiak kapuja elé egy szabadrúgást középről, 35 méterről, Vinícius fejelt, Hegedüs szépen védett. A 30. percben Csiki került nagy helyzetbe, 8 méterről lőtt, Szolnoki hatalmasat mentett. A 35. percben Gyurcsó remekül kényszerítőzött Feczesinnel, a visszakapott labdát 12 méterről, egy védő szorításában kapura lőtte, Hegedüs védett. Fél perc múlva két MTK védő nem értette meg egymást, egy rossz passzra Feczesin csapott le, kapura tört, Vukmir utolsó emberkét szabálytanakodott, amiért kiállította a játékvezető a hazaiak rutinos védőjét. A buktatás után járó szabadrúgást Gyurcsó 17 méterről tekerte a bal alsó felé, Hegedüs kiütötte a labdát, Simon ismételt, az a lövés pedig mellé szállt. A 39. percben Gyurcsó tört kapura balról, a tizenhatos vonalánál, úgy tűnt, buktatták, a játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot. A szünetre 0-0-s döntetlennel vonultak a csapatok.

A második játékrész elején látszott, a hazaiak kontrákra rendezkedtek be, ennek megfelelően az MTK tizenhatosánál zajlott a játék, de szinte minden középre adást kivágtak a védők, igazi helyzetet nem tudtunk kialakítani. Az 54. percben Pölöskei lövése vágódott szögletre Chakláról, majd Calatayudnak kellett messzire kifutva mentenie. Egy perc múlva Gyurcsó indult meg balról, a tizenhatos sarkánál feltartották, a játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot. Újabb egy perc elteltével Gyurcsó beadása után Oliveira fejelte le a labdát, Trebotic kapura húzta 15-ről, fölé szállt a próbálkozás. A 69. percben Álvarez csinált egy cselt, majd 20 méterről, középről fölé bombázott. A 74. percben Oliveira már a kispadon ülve kapta meg második sárgáját, vagyis kiállította szélsőnket Bognár Tamás.

A 78. percben gólra váltottuk mezőnyfölényünket, Ivanovszki jobbról érkező beadását Feczesin fejelte 10 méterről a léc alá! (0-1.)

A végére felgyorsultak az események, előbb a 84. percben Pölöskei 38 méterről vállalkozott lövésre, a bal alsóba tartó labdát Calatayud védte, majd Heffler lapos centerezését vágták ki Ivanovszki elől, végül Vinícius mentett Torghelle elől a kapunk előtt. Az 5 perces ráadásban még egy sorfalba tartó Kanta-szabadrúgást és egy veszélyes Torghelle beadást jegyezhettünk fel, de az eredmény nem változott.

1-0-ra győztünk idegenben az MTK ellen, így 9 pontra növeltük előnyünket a tabella élén. Ezúttal is sok szurkoló kísérte el csapatunkat, akik remek hangulatot teremtettek a rangadón.

Legközelebb szerdán lépünk pályára, a Ligakupa negyeddöntőjének odavágóján a DVSC-vel találkozunk.

 

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news