A legtöbb gólt lőtték és a legkevesebbet kapták - ehhez a Győrhöz látogatunk vasárnap

A zöld-fehérek eggyel kevesebb mérkőzést játszva 12 ponttal vezetnek előttünk a bajnokságban.

Vasárnapi ellenfelünket 1904-ben alapították Győri Vagongyár ETO néven. 1960 óta megszakítás nélkül az élvonal tagja. Három bajnoki címmel, két ezüst- és hat bronzéremmel a második legsikeresebb vidéki klub Magyarországon. Ehhez a statisztikához hozzá tartozik a négy Magyar Kupa győzelmük is. A zöld-fehér csapat legnagyobb sikereit a hatvanas évek közepén (amikor zsinórban 3 kupát nyertek ) és a nyolcvanas évek elején (amikor két bajnoki címet szereztek) érte el.

A csapat színeiben ketten lettek gólkirályok a Magyar bajnokságban. Elsőként, Hannich Péter érdemelte ki a díjat, aki az 1981-82-es szezonban huszonkét találatot jegyzett a Rába ETO játékosaként. Több mint húsz évet kellett várni arra, hogy újra győri játékosé legyen a trófea. Ez végül a 2006-07-es szezonban történt meg, amikor is Bajzát Péter tizennyolc gólt szerezve lett gólkirály. Két év múlva újra ő bizonyult az első osztály legjobb góllövőjének, akkor húsz gólt ért el. 

A tavalyi NB I-es bajnokságban a 3. helyen végeztek, legjobb gólszerzőjük az észt válogatott csatár, Jarmo Ahjupera volt 9 találattal. A jelenlegi pontvadászatban is jól szerepel a győri együttes, a legtöbb gólt (43) rúgva vezetik az NB I-et, ráadásul mindössze 17 gólt kaptak - akárcsak mi - ez pedig a legkevesebb a bajnokságban. Előnyük 9 pont a második helyezett MTK-val szemben. Legeredményesebb csatáruk - holtversenyben többek közt Nikoliccsal - a 11 találatot jegyző Varga Roland.

Télen nem volt nagy játékosmozgás a Rába-partján, a legnagyobb név aki érkezett, a korábbi győri kedvenc, az észt válogatott Tarmo Kink. Lipták Zoltán és Farkas II Balázs személyében két korábbi Vidi-játékos is szerepel a győriek keretében. 

Érkezett: Farkas II Balázs (DVSC-Teva), Marián Had (DAC), Tarmo Kink (Varese), Giorgi Kvilitaia (FC Sasco Tbiliszi), Simon András (Lombard Pápa), Lubos Kamenár (Celtic)

Távozott: Jarmo Ahjupera (Győr II), Valentin Babic (Győr II), Mihai Dina (Poli Timisoara), Simon András (Haladás)


Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news