ELLENFÉL-LES

A kiesés elől menekülő Balmazújvárost fogadjuk szombaton

Horváth Ferenc együttese jelenleg az utolsó előtti helyen áll a tabellán, de mindössze két ponttal vannak lemaradva a 8. Puskás Akadémiától.

A 23. fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga. A DVTK elleni 4-1-es sikerünket követően újra hazai pályán mérkőzünk, ezúttal a kieső helyen tartózkodó Balmazújvárost fogadjuk a Pancho Arénában.

Az erős rajtot követően szinte a teljes őszt a kiesőzónában töltötte az újonc Balmaz Kamilla Gyógyfürdő. 11 fordulót követően 6 ponttal álltak a tabella utolsó helyén, ám ekkor elkezdték a kapaszkodást: az ellenünk játszott 1-1 után legyőzték a Vasast, a DVTK-t, a Haladást, pontot szereztek a Puskás Akadémia, az Újpest és a Mezőkövesd ellen, miközben csak a Honvéddal szemben maradtak alul. A remek hajrának köszönhetően ugyan 11.-ként teleltek, de csak két egységre voltak a 9. helyezett Vasastól.

A formát tavaszra is át tudták menteni, hiszen sem a DVSC elleni 2-0-s siker, sem a Paks elleni 0-0 alkalmával nem kaptak gólt - erre egészen az FTC elleni, egyébként 0-5-tel záruló találkozó 13. percéig kellett várni, azaz 294 percen keresztül érintetlen maradt Szécsi Gergő, illetve Horváth László hálója.

Bár az említett ötgólos vereséggel újra visszacsúsztak a 11. pozícióba, a 8. helyezett PAFC mindössze 2 pont távolságra tartózkodik tőlük.

Házi gólkirályuk a 7 gólos Arabuli Bachana, majd a "szupercsere", a 4 góljából 3-t csereként beállva szerző Rácz Ferenc, illetve a csapatkapitány Sigér Dávid következik. Asszisztok terén a pontrúgó, Vajda Sándor vezet (5-tel), Zsiga Ervinnek 4 gólpassza van.

A transfermarkt.de portál becslései alapján legértékesebb játékosuk a korábban klubuknál is megfordult egykori válogatott támadó, Rudolf Gergely (300 ezer euró), holtversenyben három társával: az ukrán Habovdával és a grúz duóval, Maisuradzével és Bachanával.

A télen a már említett Rudolfon kívül még három játékost szerződtettek. Kónya Márk Nyíregyházáról, Shindagoridze Grúziából tette át székhelyét Hajdú-Bihar megyébe, míg Harsányi Zoltán szabadon igazolható volt (de korábban a Pécs, a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia színeit is képviselte az élvonalban). Távozói oldalon csak epizódszereplők említhetők, Vólent, Kovács Ádám, Bódis és Orovecz együttesen 19 mérkőzésen 845 percet játszottak az ősz folyamán.

A Vidi és a Balmazújváros között nincs hosszú múltra visszatekintő kapcsolat, mi több, a júliusi nyitófordulót megelőzően még barátságos találkozón sem mérkőztünk a narancssárga-feketékkel. A szezonbeli két egymás elleni bajnokin egyaránt 1-1-es végeredmény született, bár ellentétes forgatókönyvvel: az 1. körben Andrics szerzett vezetést, amelyet Lazovics egyenlített ki a 2. játékrészben, a 12. fordulóban pedig Scsepovics góljára válaszolt (ismét) Andrics.

A Balmazújváros vezetőedzője egykori Magyar Kupa-győztes játékosunk és bajnoki ezüstérmes vezetőedzőnk, Horváth Ferenc, a keretből viszont Rudolfon kívül csak a 2017 nyarán a Vidi II-ből Balmazújvárosba igazoló Schmid-testvérek fordultak meg Fehérváron, de egyelőre sem Áron, sem Máté nem lépett még pályára élvonalbeli bajnokin.

Author: Guber Péter

Photo: vidi.hu

More news