DVTK - VIDEOTON FC 1-2 (1-0)

A hosszabbításban fordított, és drámai csatában nyert a Vidi a DVTK otthonában

11-es, kiállítás, és rengeteg sárga lap színezte a meccset, amelyen a 93. percben még a DVTK vezetett 1-0-ra, de végül 2-1-re nyertünk.

Két nagyon fontos BL-mérkőzés között szombaton délután csapatunk Miskolcon lépett pályára az OTP Bank Liga NB I. 3. fordulójában. Vezetőedzőnk sérülés miatt nem számíthatott három alapemberére - Juhászra, Feczesinre és Kovácsra -, Rudolfnak pedig még időre van szüksége ahhoz, hogy megfelelő erőállapotba kerüljön.
Valószínűleg a jövő heti FK BATE Boriszov elleni visszavágó miatt is, több helyen is változtatott az eddigi kezdőcsapaton Bernard Casoni. A kapuban Danilovics helyett Pajovics állt, míg a bal szélen Oliveira helyett Heffler kezdett, a csatárunk pedig a 19 éves Alhassane Soumah volt.

A DVTK kezdte jobban a mérkőzést, Barczi már az első perc végén gólt szerezhetett volna, ekkor azonban még nem örülhettek a diósgyőri szurkolók. Hat perccel később viszont már igen, ekkor ugyanis Vinícius mellett került Nikházi a földre a 16-osunkon belül, Iványi játékvezető pedig határozottan a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Koman Vladimir állt, és bár Pajovics megérezte az irányt, bele is tudott ütni a labdába, védeni nem tudta a 11-est (1-0). A folytatásban is aktívabban futballozott a hazai gárda. A 29. percig kellett várnunk az első helyzetünkre, ekkor Gyurcsó szabadrúgását követően Lang fejelt közelről kapura, Antal óriási bravúrral őrizte meg kapuját a góltól. A félidő hátralévő részében komolyabb helyzet már egyik oldalon sem alakult ki.

A második félidőt hatalmas ziccerrel kezdtük, Gyurcsó szögletét követően a labda a hosszú oldalon érkező Maréval elé került, aki néhány lépésről, senkitől sem zavartatva kapu mellé lőtt. A 63. percben Gyurcsó 21 méterről a felső lécre tekert egy szabadrúgást, majd tíz perccel később Bognár lövését védte Pajovics nagy bravúrral. A 80. percben Ivanovszki lövését követően Antal is hasonlóan nagyot védett. Fél perccel később Takács vezethette egyedül a kapunkra a labdát, de Pajovics nagyszerűen vetődött ki, és megszerezte a játékszert. A 90. percben a negyedik számú játékvezető 5 perces hosszabbítást mutatott fel. A DVTK a mi térfelünkön passzolgatott, úgy tűnt, eseménytelenül telnek el az utolsó percek, ekkor azonban Oliveira nagyon harcosan csapott Koman hazaadásnak szánt labdájára, majd a kifutó Antalt kicselezve 16 méterről az üres kapuba lőtt (1-1). Csapatunk azonban nem elégedett meg azzal, hogy emberhátrányban kiegyenlített, az utolsó másodpercekben minden maradék erőt mozgósítottak a fehérvári futballisták, ennek pedig meg is lett az eredménye, a 95. percben Maréval tekert kapu elé, Pátkai pedig előre vetődve fejelt a hazai kapuba (1-2).

Drámai mérkőzésen, óriásit küzdve, nagyon értékes idegenbeli győzelmet szerzett csapatunk. Jövő héten két kiemelten fontos mérkőzés vár ránk. Szerdán az FK BATE Boriszov otthonában kell kiharcolnunk a továbbjutást a BL-ben, majd pedig szombaton este az FTC látogat a Sóstói Stadionba.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news