ELLENFÉL-LES

A harmadik helyezett Újpest FC-t fogadjuk szombat este

A lila-fehérek szerdán a MOL Magyar Kupában a Tatabánya otthonában harcolták ki a továbbjutást a legjobb 16 közé. 

Szombaton este 18 órakor a harmadik helyen álló Újpest FC látogat a Sóstói Stadionba. Ez lesz a két együttes 122. egymás elleni élvonalbeli bajnokija. Az eddigi 121 találkozóból 50-et megnyertünk, 45 alkalommal vesztesen hagytuk el a pályát és 26-szor döntetlen született. A gólkülönbség 185-172 a javunkra, ez pedig egészen kiemelkedő, meccsenkénti hármas gólátlagot jelent.

Az Újpest FC aktuális címerében az 1885-ös évszám szerepel, hiszen ekkor alapították meg az Újpesti Torna Egyletet - ahol kezdetben a szertorna, majd a vívás és az atlétika jelentette az UTE tevékenységét - a labdarúgás 14 évvel később, 1899-ben honosodott meg Újpesten.

Magyarországon 1901-ben indult útjára a Nemzeti Bajnokság, ahol az Újpest a második osztályba kapott besorolást. A klub labdarúgócsapata 1905-ben lépett fel az első osztályba, ahonnan az 1910/1911-es bajnokság végén kiesett, majd egy év múlva újra visszakerült a legjobbak közé. Az 1912-es bajnoki évtől számítva az Újpest folyamatosan az élvonalban szerepel, ezzel pedig magyar rekordernek számít.

Szombati ellenfelünk a legutóbbi fordulóban 3-0-ás vereséget szenvedett az FTC vendégeként, a lila fehérek az alábbi 4-3-3-as felállásban kezdték a találkozót: Banai - Pauljevic, Kosanovic, Hall, Tamás - Morschel, Onovo, Tajti - Kiss T., Ambrose, Csoboth

Szerdán a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában Tatabányán 2-0-ra nyert az Újpest. Az FTC elleni kezdőből csupán Pauljevic és Kosanovic szerepelt a fővárosiak kezdőjében, vagyis alapembereit pihentetve is magabiztosan jutott a legjobb 16 közé a kupában Nebojsa Vignjevic együttese.

A lila-fehérek legeredményesebb játékosa az öt gólt szerző Matija Ljujic, aki egy hónappal ezelőtt súlyos térdsérülést szenvedett, azóta nem szerepelt az Újpest meccskeretében, vélhetően ellenünk sem lesz ott a keretben, rajta kívül az újpestiek honlapjának tájákoztatása szerint a Vidi 2018-as bajnoka, Tamás Krisztián, valamint a görög hátvéd, Georgios Antzoulas hiányzott Tatabányán sérülés miatt.

Author: Wéninger Ákos

Photo: fehervarfc.hu

More news