20. forduló: Trónkövetelő vs Címvédő

A 20. forduló legnagyobb érdeklődéssel várt meccsét ismét a Vidi játssza, csapatunk pénteken este, a Sóstón fogadja a címvédő DVSC-TEVA-t. 

Az őszi szezonban, a Ferencváros elleni mérkőzést látta a legtöbb néző Székesfehérváron – itt a lehetőség, hogy a Vidi szurkolói „felülmúlják” a fél évvel ezelőtti, közel nyolcezres nézőszámot!
Nagyszerű lenne, ha telt házas hangulat bíztatná pénteken este a Sóstón a Videoton FC-t, amelynek a Monicomp Liga 20. fordulójában arra is van esélye, hogy több mint tíz pontos előnnyel álljon a tabella élén!  

A 20. forduló műsora

Péntek
17 óra: KTE-Ereco – ZTE FC
19 óra: Videoton FC – DVSC-TEVA

Szombat
15 óra: BFC Siófok – Vasas-Híd
15 óra: Lombard Pápa – Kaposvár
16 óra: Paksi FC – Sz. Haladás
17 óra: Bp. Honvéd – Szolnoki MÁV
17.30: Győri ETO FC – Ferencváros

Vasárnap
17.30: Újpest FC - MTK

A „korai időpont” dacára, nem Vidi - Loki lesz a forduló első rangadója, a Csank János vezette ZTE már délután Kecskemétre látogat. Annak ellenére, hogy a legutóbbi hétvégén a Zete rangadót nyert a Paksi FC ellen, a KTE viszont kikapott a sereghajtó Szolnoki MÁV vendégeként, egyáltalán nem állíthatjuk, hogy a tabellán előkelőbb helyen álló csapat a meccs esélyese. Ha a várható eredményre kellene tippelni, a legnagyobb esélyt a döntetlenre (50%), azután a hazai győzelemre (35%), illetve a vendégsikerre (15%) adnánk – ha a Kecskemét neve mellett, nem egy óriási nulla állna a tabella döntetlen rovatában. Bármilyen meglepő is, a lilák az eddig lejátszott tizenkilenc meccsükön – bátor futballjuk ékes bizonyítékaként – egyetlen egyszer sem remiztek, és egyáltalán nem biztos, hogy ez a sorozat most megszakad. Mind a két csapat Magyar Kupa-negyeddöntőt játszik még kedden, de amíg a Kecskemét már gyakorlatilag „tutira megy” a Siófok ellen, a ZTE-re nehéz kilencven (?) perc vár az MTK ellen.

A Ferencvárosnak Győrben, a „döntetlenkirály” ETO ellen kellene felállnia abból a kábulatból, amelyet a Vidi ötöse okozott. Miután a győri csapat – Pintér Attilával a meccsei majd’ egyharmadán remizett, majd az új edzővel, Csertői Auréllal is döntetlent játszott, ezúttal is a pontosztozkodás a legvalószínűbb eredmény. Kérdés persze, Prukner László mennyi kockázatot vállal, mennyire „küldi rá” a Fradit a Csertői kezében szinte biztosan a jobb a biztos egy pont, mint a bizonytalan három receptből főző ETO-ra. Nem tisztünk a Fradi mesterének fejével gondolkodni, de a győri meccs után szünet jön, majd az Újpest elleni presztizsrangadó – ott nem vitásan a Fradinak áll a zászló, de a derbin nincs papírforma…

A 20. forduló egyik legérdekesebb meccse lehet a Szombathelyi Haladás paksi vendégjátéka. A Vidi tíz pontot szerzett a bajnokság második körének eddigi meccsein, és ilyen jó eredménnyel a mieinken kívül csak egyetlen csapat büszkélkedhet – a tabellán elfoglalt helye (de, hangsúlyozzuk, csak az) alapján még mindig a kieséstől fenyegetettek közé tartozó Haladás. A Paks a héten akár a második helyen is állhatott volna, de két rangadón is veszített, Debrecenben és Zalaegerszegen. Kis Károly csapata most összekaphatja magát, sőt akár alakulhatnak úgy az eredmények, hogy mégiscsak fellép a második helyre – még, ha a liga klubjainak játékereje alapján, nem is ez a realitás.

A Haladás kapcsán szóba került már a kiesőzóna – azt gondoljuk, az NB I-es búcsú szempontjából is nagyon fontos fordulót rendeznek a hollandok elleni válogatott meccsek előtti hétvégén. A Szolnoki MÁV férfiasan küzdve igyekszik kapaszkodni az utolsó szalmaszálba: Simon Antal csapata a Bozsik Stadionba látogat, a Honvédhoz. Tippünk, hogy ha a MÁV egy gólt lő, egy pontot hoz el, ha ennél többet, akkor hármat…

Azzal, ha a Szolnok nyerne Kispesten, nagyon megsegítené a szintén „menekülési tervet” készítő Siófok. De a legutóbb Kaposváron vereséget szenvedő Balaton-partiaknak most sem lesz könnyű dolga, miután a négy „tavaszi” meccsen nyolc pontot gyűjtött, veretlen Vasas-Híd látogat hozzájuk. Nem tennénk pénzt a hazai győzelemre…

Fura ezt leírni, de a kieséstől fenyegetett csapatok meccsei közé kell sorolni a vasárnapi Újpest – MTK párviadalt is. Szinte kizártnak tartjuk, hogy a bajnoki hajrában még akár a kék-fehéreknek, akár a liláknak ilyen gondja lenne, de – egyelőre – a makacs számok mást mutatnak. Most látszik csak, mekkora értéke van annak, hogy az Újpest a tavaszi, hazai nyitányon fordítani tudott a Kaposvár ellen! A tippünk hazai, azaz Újpest győzelem, de Mészöly Gézáék számára ez egyáltalán nem lesz könnyű meccs. Győzelmi kényszerben játszanak majd Sitku Illésék, és ez életveszélyes lehet a szabad területet jól bejátszó, ügyesen kontrázó MTK ellen!

More news