ARTNER TAMÁS:

"Meglepetést okoznánk a Vidi otthonában"

A Haladás vezetőedzője nem örül annak, hogy a Ferencváros után a Vidivel sorsolták össze őket a Magyar Kupában.

Mit szólt ahhoz, amikor megtudta, hogy csapatát a Magyar Kupában a Videoton FC-vel sorsolták össze?

Tulajdonképpen az egész szezonunk ilyen balszerencsés. A bajnoki mérkőzéseken is sokkal jobban teljesítünk hétről hétre, mint amiről a tabellán elfoglalt helyezésünk árulkodik. A Magyar Kupa második fordulójában is az egyik legnehezebb ellenfelet kaptuk, ugyanis a Ferencváros otthonában kellett kiharcolnunk a továbbjutást, de most még ennél is keményebb feladat vár ránk, hiszen a Videoton FC az ország egyik legjobb csapata. Engedje meg, hogy a Haladás nevében ezúton is gratuláljak az Európa Ligában mutatott nagyszerű teljesítményükhöz!

Köszönjük a csapat nevében! Milyen mérkőzésre számít szerdán este?

Biztos, hogy nagyon nehéz meccs lesz. Azon leszünk, hogy ne csak a mi számunkra legyen nehéz, vagyis megpróbáljuk megnehezíteni a Videoton FC dolgát. A találkozó egyértelmű esélyese a fehérvári csapat, főleg, hogy a továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

A héten két tétmérkőzést játszik a Haladás is, akárcsak a Vidi. Önöknek melyik a fontosabb, a Magyar Kupa-mérkőzés, vagy a Pápa elleni hétvégi bajnoki?

Nincs fontossági sorrend, mind a kettő egyformán fontos számunkra. Szeretnénk a kupában minél tovább jutni, a Pápa elleni bajnokin pedig három pontot szerezni.

Több minőségi játékos is szerepel az Ön csapatában, erre nagyszerű bizonyíték, hogy Egervári Sándor három szombathelyi labdarúgót, Guzmicsot, Simont és Nagy Gábort is meghívta a ligaválogatottba. Ezzel gondolom azért elégedett, igaz?

Természetesen nagyon örülök annak, hogy három labdarúgónk is meghívást kapott a ligaválogatottba. Sok tehetséges fiatal játékosunk van, büszkék is vagyunk erre. Sajnos a tabellán elfoglalt helyezésünk azonban nem ezt támasztja alá, de azt mondom, hogy a jelenlegi helyezésünk nem tükrözi a csapat valós erejét. A mérkőzéseken nyújtott teljesítményünk alapján legalább 6-8 ponttal kellett volna eddig többet szereznünk. Olyan mérkőzéseket nem tudtunk megnyerni, amelyeken végig nagy fölényben futballoztunk. Azonban egyetlen alkalommal sem tudtak bennünket lefocizni, minden vereségünk szoros volt, még a Vidi ellen elveszített bajnokink is.

Remekül szerepel az NB II-ben a Haladás második csapata. Elképzelhető, hogy a szerdai Magyar Kupa mérkőzésen több olyan játékos is a keretben lesz, akik eddig az NB II-ben játszottak?

A második csapatunk tulajdonképpen a mi keretünkre épül. Nincs külön NB II-es keretünk, hanem azok a labdarúgók lépnek pályára a Haladás II-ben, akik az NB I-es bajnokin nem kaptak lehetőséget, vagy csak kevés időt töltöttek a pályán. Tizenhárom olyan labdarúgónk van, akik 21 évnél fiatalabbak, ők alkotják az NB II-es csapat gerincét, kiegészítve néhány nagyon tehetséges U19-es futballistával.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news