"Maximális koncentrációval kell játszanunk a Vidi ellen"

Sisa Tibor elárulta honlapunknak, hogy milyen mérkőzésre számít szombaton és, hogy hogyan telt a téli szünet Kaposváron.

Mit vár a szombati, Videoton FC elleni bajnokitól?
A bajnokcsapat évek óta építkezik. A két klubot össze sem lehet hasonlítani, hiszen a Videoton FC egy teljesen más dimenzió, de a labdarúgásban ez is, az is kell. A fehérváriak amúgy is erős kerete a télen tovább bővült, erősödött. A Győr elleni Magyar Kupa-mérkőzésen láthattuk, hogy kitűnő formában van a Vidi, mely nagyon gólra törően, stílusosan futballozik. Nagyon nehéz feladat vár fiatal csapatomra, hiszen a Videoton FC otthonában kell helytállnunk az első tavaszi bajnokinkon. Hiszem azonban azt, hogy ez a nagy feladat a legjobbat hozza ki minden játékosomból. Az esélyesek nem mi vagyunk, de igyekszünk nem latolgatni, hanem előrehatolgatni.

Hogyan telt a téli szünet Kaposváron?
Nem kis áldozatokat kellett hoznunk, hogy folytathassuk ezt a nehéz, ugyanakkor szép és nemes küzdelmünket. A keretünk szűkítése és a téli igazolásaink is ennek figyelembevételével állt össze. Összességében elmondható, hogy nagy változásokon estünk át. Hat játékos távozott tőlünk a téli szünetben, de nagyon érzékenyen érint minket Pedro Sass kiesése is, aki még november végén, az utolsó bajnokinkon sérült meg súlyosan. Három labdarúgót igazoltunk, egy első ligás és két második ligás fiatalt. Rajtuk kívül az eddig is a keretünkhöz tartozó öt NB III-as játékos kapott lehetőséget a bizonyításra.

Jelent az bármilyen előnyt a csapata számára, hogy ősszel hazai pályán sikerült nyerniük a Vidi ellen?

Az egy nagyon jó mérkőzés volt, és fantasztikus teljesítményt nyújtottak a játékosaim. A labdarúgásban nagyon sok minden szükségeltetik a sikerhez: többek közt az alázat, az utolsó pillanatig való küzdés és az odaadás. A szombati mérkőzéstől is ezt várom. Bízom benne, hogy sikerül maximális koncentrációval megvívni a Videoton FC elleni találkozónkat, még akkor is, ha tudjuk, hogy ellenfelünk egy nagyon erős csapat, még nemzetközi szinten is.

Author: Wéninger Ákos

More news